top of page

Zubo osmim mjestom do kristalne medalje

16.3.2024.

U današnjem posljednjem veleslalomu sezone FIS Svjetskog kupa u Saalbachu, Filip Zubčić je osmim mjestom doskijao do nove kristalne medalje

Saalbach - Hinterglemm (AUT)


Završena je veleslalomska sezona FIS Svjetskog kupa za muškarce. Filip Zubčić posljednju utrku završio je na osmom mjestu, što mu je bilo dovoljno za treće mjesto u veleslalomskom poretku i treću kristalnu medalju u pet godina.


U prvu vožnju Zubo je krenuo s brojem tri, međutim zbog toplih uvjeta i difuznog svjetla, već on je imao znatno lošije uvjete u odnosu na prva dva skijaša. Jedini sektor koji si može zamjeriti u toj vožnji bio je drugi. Nakon peve vožnje držao je četvrto mjesto uz 1.61 zaostatka.


Postavka druge vožnje bila je još ravnija nego u prvoj i Zubo se po već uništenoj stazi nije najbolje snašao te odradio jednu od lošijih vožnji u ovoj sezoni. Međutim i to je bilo dovoljno za treće mjesto u poretku veleslaloma.


Do pobjede u utrci stigao je Loic Meillard kojemu je to bilo dovoljno za drugo mjesto u poretku veleslaloma, drugi je bio Joan Verdu, a treći Thomas Tumler. Osvajač malog kristalnog globus Marco Odermatt izletio je u drugoj vožnji.


Potpuni rezultati utrke

bottom of page