top of page

Zrinka i Leona bez plasmana u posljednjem slalomu sezone

16.3.2024.

U posljednjem slalomu sezone FIS Svjetskog kupa u Saalbachu, Zrinka Ljutić i Leona Popović nažalost su ostale bez plasmana. Leona napustila ciljnu arenu u bolovima

Saalbach - Hinterglemm (AUT)


Posljednji slalom sezone FIS Svjetskog kupa za žene nije završio onako kako su hrvatske predstavnice zamišljale. Zrinka Ljutić i Leona Popović ostale su bez plasmana nakon izljetanja u drugoj vožnji.


Zizi je u prvoj vožnji ponovo bila jako dobra, skijala je mirno i s puno osjećaja i imala visok tempo kroz cijelu stazu. Za razliku od mnogih nije gubila puno vremena u donjem dijelu staze. Držala je treće mjesto uz 67 stotinki zaostatka.

Leona je u prvu vožnju jako dobro ušla, dok joj je u nastavku tempo malo pao, nije radila greške, ali nije bila dovoljno brza. Držala je 11. mjesto uz 2.01 zaostatka.


U drugoj vožnji obje su dobro krenule, međutim izletile su sa staze u gornjem dijelu staze. Leona se nakon pada držala za koljeno i nadamo se ne radi o težoj ozljedi.


Do pobjede u utrci je stigla Mikaela Shiffrin koja je već u prethodnoj utrci osigurala mali kristalni globus. Na postolje su se još popele Mina Fuerst Holtmann i Anna Swenn Larsson.


Potpuni rezultati utrke

bottom of page