top of page

Willi do postolja i FIS bodova sezone

13.3.2024.

Danas su se na austrijskom skijalištu Weinebene održale FIS utrke slaloma za ,,Memorijal Krešimira Kržića" u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza. Hrvatski skijaši došli su do odličnih rezultata

Weinebene (AUT)


Topli vremenski uvjeti, blaga zima te činjenica da sljemenski trosjed nije u funkciji, premjestile su utrke u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza u Austriju na skijalište Weinebene.

Danas su se skijali FIS slalomi u muškoj i ženskoj konkurenciji za ,,Memorijal Krešimira Kržića".


U muškoj konkurenciji odličan je bio naš William Petanjko koji je doskijao do drugog mjesta uz najbolje FIS bodove ove sezone 26.55. Otto Orešić završio je na sedmom mjestu uz druge najbolje FIS bodove 35.87. Grga Kecerin završio je na 14. mjestu uz FIS bodove karijere 48.50, a Ziggy Vrdoljak na 16. mjestu. Do plasmana su još stigli Marko Babić na 36. mjestu i Kristian Soldo na 39. mjestu. Utrku nažalost nisu završili Hrvoje Ljutić, Karlo Filipec i Jura Vrhovski.

Do pobjede je stigao Talijan Max Malsiner dok je treći bio Austrijanac Markus Schiestel.


U ženskoj konkurenciji Dora Ljutić nažalost nije završila drugu vožnju. Do pobjede je stigla Kathrin Stock iz Austrije ispred Poljakinje Aniele Sawicke i Britanke Abi Bruce.


Potpuni rezultati (M)

Potpuni rezultati (Ž)

bottom of page